Το φίλτρο νερού που φέρνει τη βουνίσια πηγή κοντά μας!

Το νερό μας δίνει ζωή – είναι ζωή από μόνο του και έχει αναγνωριστεί από την επιστήμη και τους ίδιους τους ανθρώπους για τις θεραπευτικές του ιδιότητες εδώ και αιώνες.

Πώς όμως μπορούμε να αξιοποιήσουμε τη δύναμη του νερού της βουνίσιας πηγής, για τη βέλτιστη υγεία και ευεξία;

Ποιο είναι αυτό το νερό;

Τα σώματά μας αποτελούνται κατά μέσο όρο από πάνω από 70% νερό. Δεν είναι μόνο το νερό που πίνουμε και τα τρόφιμα που τρώμε που επηρεάζουν την υγεία και την ευημερία μας, αλλά και το τι περιέχουν και σε ποια μορφή!

Έχετε δώσει ποτέ πραγματική προσοχή στο νερό; Έχετε ποτέ εστιάσει σε νερό που τρέχει, να δείτε πως δεν είναι ένα απλό υγρό που ρέει, αλλά μια ζωντανή υγρή οπτασία που ζει … και μέσα της καθρεφτίζεται όλη η ζωή και η ποιότητα που θα έπρεπε να περιέχει; Δεν υπάρχει τίποτα άλλο τόσο εκπληκτικό σε αυτόν τον πλανήτη όσο το νερό. Κανένας ζωντανός οργανισμός δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς νερό. Το νερό δεν έχει σχήμα, αλλά παίρνει οποιοδήποτε σχήμα. Μπορεί επίσης να είναι υγρό, στερεό ή αέριο – μπορεί να είναι τα πάντα!

Αυτό που δυστυχώς δεν μαθαίνουμε στο σχολείο και δεν γνωρίζουν ακόμη πολλοί άνθρωποι σε αυτόν τον πλανήτη είναι ότι το νερό μπορεί να συμμετέχει με τη δική του ζωή στην ανθρώπινη και να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της, εμπλεκόμενο ενεργά ακόμα και στην ίδια την ανθρώπινη συνείδηση ​​και το συναίσθημα. Το νερό είναι η ίδια η ζωή και έχει κάτι θεϊκό μιας και βρίσκεται παντού γύρω μας! Χωρίς νερό στερεύει και η ζωή!

Επιστημονικά, το νερό είναι μια δυναμική ισορροπία μεταξύ υγρών και αερίων καταστάσεων και είναι η πιο άφθονη και ουσιαστικά άφθαρτη ένωση στη Γη, καλύπτοντας παραπάνω από το 70% του πλανήτη. Το νερό έχει τη δύναμη της συνεχούς αλλαγής. Όταν είναι κρύο, κρυσταλλώνει και παγώνει, όταν είναι ζεστό, γίνεται ατμός, όταν αγγίζεται, κυματίζει. Αποτελεί μεταξύ 65% και 80% του σώματός μας (ανάλογα με την ηλικία), που περιλαμβάνει πάνω από το 70% του εγκεφάλου, της καρδιάς, του δέρματος, των μυών, των νεφρών, των πνευμόνων και του ήπατος. Ακόμα και το 30-35% των ξηρών οστών μας είναι νερό. Όσο περισσότερο νερό χάνουμε, τόσο περισσότερο αρρωσταίνουμε και όταν είμαστε γύρω στο 50%… απλά τελειώνει η ζωή μας και πεθαίνουμε.

Τελικά, δεν είμαστε τίποτε άλλο, παρά νερό … σε ανθρώπινη μορφή, γιατί πάνω και μέσα του κολυμπούν τα κύτταρά μας και όλα τα μικρόβια και οι ιοί, τα οποία συμβιώνουν μαζί τους.

Η δομή του νερού αντιδρά σε κάθε ερεθισμό. Τα μόριά του είναι οργανωμένα σε ομάδες που λειτουργούν κάπως, σαν “κύτταρα μνήμης”, διότι το νερό κατά κάποιο περίεργο λόγο έχει μνήμη και δεν δρα αποσπασματικά, αλλά πάντα στοχευμένα και πάντα σύμφωνα με τους νόμους της φύσης, τους οποίους και σέβεται και ακολουθεί απόλυτα!

Θα μπορούσαμε να μιλάμε και να γράφουμε ατέλειωτες ώρες γι’ αυτό το ελιξίριο της ζωής, αλλά είναι σημαντικό να μάθουμε που και πως μπορούμε να βρούμε αυτό το αρχέγονο νερό της βουνίσιας πηγής και να προσπορίσουμε το σώμα μας με τα οφέλη του. Είναι σημαντικό να το μάθουμε, μιας και σήμερα, το πόσιμο νερό που μας διατίθεται, δεν είναι αυτό που η φύση φρόντισε να έχουμε! Ο άνθρωπος επενέβη και εδώ, με αποτέλεσμα, τόσο το νερό της βρύσης, όσο και το εμφιαλωμένο, να μην έχει πλέον τις ιδιότητες του αρχέγονου νερού! Είναι μολυσμένο, δεν είναι ενεργοποιημένο, επομένως δεν είναι ζωντανό και δεν είναι θρεπτικό έχοντας χάσει το μεγαλύτερο μέρος των θρεπτικών του συστατικών, ιχνοστοιχείων και μετάλλων!

Έτσι λοιπόν, μιας και φτάσαμε ως εδώ, τουλάχιστον το νερό της βρύσης, πρέπει να είναι ασφαλές, προσιτό από πλευράς τιμής, να είναι ζωντανό και θρεπτικό, όπως το νερό της βουνίσιας πηγής που ρέει ανάμεσα σε ιζήματα και πετρώματα που το εμπλουτίζουν με ιχνοστοιχεία και μέταλλα και όπου οι μαγνητίτες το ενεργοποιούν συνεχώς και το κρατάνε ζωντανό, αλλά και φυσικά να έχει και καλή γεύση για να πίνεται ευχάριστα! Επομένως μιλάμε για την ανάγκη ενός καλού φίλτρου νερού της βρύσης, και όλα αυτά διότι ούτε το εμφιαλωμένο νερό μπορεί να είναι προσιτό για τα πορτοφόλια, την υγεία και το περιβάλλον μας.

Εάν τώρα ανήκετε σ’ εκείνους που ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για την ποιότητα της τοπικής παροχής, του δικού μας νερού βρύσης, εδώ θα βρείτε τις απαντήσεις σας. Τα ισχύοντα πρότυπα είναι στην πραγματικότητα πολύ πιο αυστηρά για την ποιότητα και την ασφάλεια του νερού της βρύσης από ό, τι για το εμφιαλωμένο νερό.

Πέρα από τη βασική ασφάλεια, πολλοί άνθρωποι προτιμούν να φιλτράρουν το νερό της βρύσης για να απομακρύνουν τα βαρέα μέταλλα, το χλώριο και τα σωματίδια, τα οποία μπορεί να επηρεάσουν τόσο τη γεύση, όσο και την υγεία. Είναι σημαντικό, ο κόσμος να καθοδηγηθεί στους διάφορους τύπους φίλτρων νερού και να βοηθηθεί να επιλέξει το καλύτερο για τις ανάγκες του στην καλύτερη τιμή. Χωρίς το κατάλληλο φίλτρο, το νερό δεν είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός!

Για παράδειγμα, κάποιος ανησυχεί για τα βαρέα μέταλλα, όπως ο μόλυβδος, που εμφανίστηκε στο προσκήνιο λόγω γενικά της μόλυνσης του εδάφους και του υδροφόρου ορίζοντα και το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει γενικά στο πόσιμο νερό. Ευτυχώς, ένα φίλτρο νερού που έχει πιστοποίηση NSF / ANSI Standard 53 ή NSF / ANSI Standard 58 μπορεί να μειώσει σημαντικά αυτόν τον κίνδυνο, αλλά από μόνο του δεν είναι αρκετό, αφού ακόμα και το νερό αυτό εξακολουθεί να μην είναι ζωντανό (ενεργοποιημένο) και θρεπτικό (του λείπουν δηλαδή τα θρεπτικά συστατικά του αρχέγονου νερού της βουνίσιας πηγής).

Αυτά τα πιστοποιημένα φίλτρα διατίθενται σε διάφορα σχήματα και μεγέθη. Η πιστοποίηση απαιτεί από τους κατασκευαστές να δηλώνουν πόση ποσότητα νερού μπορεί να επεξεργαστεί το φίλτρο πριν χρειαστεί αλλαγή. Ορισμένα φίλτρα περιλαμβάνουν ακόμη και μια συσκευή που θα σας ενημερώνει πότε πρέπει να αλλαχθεί το φίλτρο. Κατά την αλλαγή φίλτρου, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε πιστοποιημένο φίλτρο. Ένα μη πιστοποιημένο φυσίγγιο ενδέχεται να μην φιλτράρει αποτελεσματικά τον μόλυβδο και τα άλλα βαρέα μέταλλα από το πόσιμο νερό.

Το κάθε ένα από αυτά τα προϊόντα έχει τα δικά του πλεονεκτήματα αλλά και μειονεκτήματα ή χρησιμοποιούν πολλαπλές τεχνολογίες και συχνά διατίθενται στην αγορά ως δύο (ή και περισσότερα) φίλτρα. Όμως κανένα σχεδόν φίλτρο από το σύνολο αυτών που κυκλοφορούν δεν λύνει το πρόβλημα της ενεργοποίησης και της θρεπτικότητας του πόσιμου νερού… εκτός από ένα που όχι μόνο το καθαρίζει αποτελεσματικά και το ενεργοποιεί, αλλά ΚΑΙ το εμπλουτίζει με τα ιχνοστοιχεία και τα μέταλλα που του λείπουν!

Αυτό είναι το φίλτρο νερού TENSA, που διατίθεται μαζί με την κατασκευασμένη από 100% χημικά ουδέτερο ιατρικό θερμοπλαστικό κανάτα.

Η πρωτοπορία της κανάτας TENSA έγκειται στο ότι χάρη στο σύστημα φιλτραρίσματος, δημιουργεί καθαρό ορθομοριακό νερό. Το ορθομοριακό νερό είναι εμπλουτισμένο με ηλεκτρολύτες και μικροστοιχεία, τα οποία ισορροπούν το pH του νερού, είναι απαλλαγμένο από παθογόνους μικροοργανισμούς, τοξικές ουσίες και δυσάρεστες οσμές ενώ μπορεί και απορροφάται καλύτερα από τα κύτταρα του σώματος συμβάλλοντας τα μέγιστα στην ισορροπημένη κυτταρική ενυδάτωση αλλά και στις απαραίτητες ωσμωτικές ισορροπίες με το εξωκυττάριο υγρό. Βοηθά στην αποτοξίνωση του μικροβιώματος, στην καλύτερη απορρόφηση θρεπτικών συστατικών και στη βελτίωση του μεταβολισμού.

Έτσι, το νερό της βρύσης καθώς διηθείται μέσα στο τριπλό φίλτρο της κανάτας περνά από 2 κύρια στάδια. Το 1ο στάδιο του καθαρισμού και τα 3 επόμενα στάδια της ενεργοποίησης μέσω του μαγνητίτη και άλλων πετρωμάτων και του εμπλουτισμού μέσω επιλεγμένων ρινισμάτων από πετρώματα, τα οποία το νερό συναντά στη φύση, καθώς ρέει δια μέσου του υπεδάφους και τα οποία το εμπλουτίζουν με τα απαραίτητα ιχνοστοιχεία και μέταλλα! Το ορθομοριακό νερό προκύπτει από το πρώτο κιόλας στάδιο καθαρισμού, με τη χρήση φυτικού άνθρακα από φλοιό βιολογικής καρύδας και ρητίνη, τα οποία δεσμεύουν το χλώριο, το μόλυβδο και άλλα βαρέα μέταλλα, όπως το κάδμιο και διάφορα υποπροϊόντα από την αναγκαστική αλλά δυστυχώς ανεπαρκή μικροβιοκτόνο χλωρίωση του νερού.

Πιο λεπτομερώς…

Μετά το πρώτο στάδιο του καθαρισμού, το νερό ενεργοποιείται με μαγνητικά πεδία, μέσω του εξαιρετικά σπάνιου ηφαιστειακού ορυκτού Tenko-Seki™, του πετρώματος Μαγνητίτη και του Κεραμικού Μαγνήτη. To Tenko-Seki™ προσδίδει στο νερό αρνητικά ιόντα. Επίσης, εκπέμπει υψηλής συχνότητας κύματα του απώτερου υπέρυθρου που βοηθούν στην καλύτερη ενυδάτωση των κυττάρων, στην αποβολή τοξικών μετάλλων από τον οργανισμό, τα οποία εκτός των προαναφερθέντων, προλαμβάνουν τη διασπορά μικροβίων και μυκήτων και έχουν ανανεωτική και καθαρτική δράση.

Ο Κεραμικός Μαγνήτης (ισχύος 4500 Gauss) δημιουργεί μαγνητικά πεδία, με τα οποία ενεργοποιείται το πέτρωμα του Μαγνητίτη. Καθώς το νερό περνά μέσα από αυτή την «ενεργή ζώνη» αλλάζει η συνδεσμολογία των ατόμων του υδρογόνου και δημιουργείται μια αρνητική αντίδραση Οξείδωσης – Αναγωγής (Redox-Oxidation Reduction), με αποτέλεσμα να αυξάνεται η ρευστότητα του νερού. Έτσι, το νερό ενυδατώνει πιο αποτελεσματικά τον οργανισμό, λειτουργεί καλύτερα η αφομοίωση των θρεπτικών στοιχείων από τα κύτταρα και η αποβολή των τοξινών από αυτά.

Κατά τη διάρκεια του δεύτερου σταδίου, μέσω των πετρωμάτων Bakuhan™ & Taicho™ προστίθενται στο νερό χρήσιμα για τον οργανισμό ιχνοστοιχεία. Το Bakuhan™ είναι το μόνο ορυκτό που έχει πιστοποιηθεί από το Ιαπωνικό Υπουργείο Υγείας ότι έχει φυσικές θεραπευτικές ιδιότητες. Mετατρέπει ελαφρά το pH του νερού σε αλκαλικό, αυξάνει το οξυγόνο εντός αυτού, απομακρύνει βλαβερές ουσίες και εμπλουτίζει τη γεύση του. Επίσης διαχέει στο νερό ηλεκτρολύτες και ιχνοστοιχεία όπως Ασβέστιο, Χρώμιο, Χαλκό, Γερμάνιο, Σίδηρο, Ιώδιο, Μαγνήσιο, Μαγγάνιο, Σελήνιο, Ψευδάργυρο, Πυρίτιο, Θείο, Βανάδιο κ.λπ.

Τέλος, το Taicho™ εκπέμπει ήπιας συχνότητας ακτίνες του υπέρυθρου φάσματος και μπορεί να απενεργοποιεί όποια κατάλοιπα φυτοφαρμάκων ή χλωρο-οργανίδια έχουν τυχόν απομείνει. Οι ακτίνες του υπέρυθρου είναι γνωστό ότι έχουν θεραπευτική και αποτοξινωτική δράση. Επίσης μπορεί να προσδίδουν στο νερό αντιβακτηριδιακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες.

Στο τρίτο στάδιο, το νερό διέρχεται από ειδικό Χαλαζία που απελευθερώνει σε αυτό διαλυτό πυρίτιο. Έχει αποδειχθεί ότι το διαλυτό πυρίτιο δεσμεύει το τοξικό αλουμίνιο και άλλες κύτταρο τοξικές ουσίες.

Μιας και είναι αδύνατο να πηγαίνουμε καθημερινά στο βουνό ψάχνοντας για την πηγή του αρχέγονου νερού, μπορούμε καθημερινά να την έχουμε δίπλα μας, στο σπίτι, στην εργασία, στην γυμναστική, στη βόλτα ή στις διακοπές μας.
Τη στιγμή μάλιστα που οι άνθρωποι (εκείνοι βέβαια με μεγαλύτερες οικονομικές δυνατότητες) δε διστάζουν να πληρώσουν ένα λίτρο νερού 15€, 50€, 200€… έως και 2.500€ (πρόκειται για νερό από παγόβουνα χιλιάδων ετών της Ανταρκτικής), που όμως εξακολουθεί να υπολείπεται κατά πολύ του ορθομοριακού νερού, το οποίο σημειωτέον δεν θα κοστίσει περισσότερο από 0,15€/λίτρο την ημέρα και 0,38€/λίτρο ημερησίως για μια 4μελή οικογένεια!

Στην υγειά μας λοιπόν!…

Θεόδωρος Γιάνναρος
Μοριακός Βιολόγος – Γενετιστής
τ. Διοικητής Νοσοκομείου «ΕΛΠΙΣ»
Αντιπρόεδρος της Ελληνικής και Διεθνούς Εταιρείας Μοριακά Στοχευμένων Θεραπειών