Νερό – το μαγικό ελιξίριο της ζωής

Υπάρχουν εκατοντάδες βιβλία, μελέτες και έρευνες σχετικά με το νερό, αλλά σχεδόν καμία δεν αναφέρεται στις ζωοποιητικές του ιδιότητες – τις ιδιότητές του εκείνες που χαρίζουν ζωή και που η έλλειψή τους ή η νόθευσή του την αφαιρούν. Καμία σχεδόν μελέτη, έρευνα, βιβλίο ή σύγγραμμα δεν του έχει αποδώσει την μεταφυσική εκείνη αξία και τις μεταφυσικές θα έλεγε κανείς ιδιότητες που του αρμόζουν και που όντως έχει.

Όλες σχεδόν οι “μαγικές”  ιδιότητες του νερού έχουν παραμεριστεί, ίσως επειδή έρχονται σε σύγκρουση με τα επιχειρηματικά συμφέροντα της βιομηχανίας πετρελαίου, καθώς και εκείνης του φαρμάκου. Εάν οι έως τώρα γνωστές ιδιότητές του είχαν ληφθεί υπόψιν, θα είχε αξιοποιηθεί πολύ  περισσότερο η “ελεύθερη” ενέργεια και έτσι,  η ανθρώπινη υγεία θα βελτιώνονταν δραματικά χωρίς την ανάγκη πολλές φορές για φαρμακευτική αγωγή. Με τη σειρά του, ο πλανήτης μας δεν θα υπέφερε τόσο από  την περιβαλλοντική υποβάθμιση που τον πλήττει.

Ωστόσο, αυτός είναι ο κόσμος στον οποίο ζούμε τώρα και πρέπει, ο καθένας μας να αναλάβει την ατομική ευθύνη που του αναλογεί, ώστε όλοι μαζί ως κοινωνία, να εκμεταλλευτούμε τη αρχέγονη δύναμη του νερού προς όφελος της υγείας μας.

Έχουμε ήδη παρακολουθήσει τα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει όσον αφορά στις έρευνες σχετικά με τις μαγικές ιδιότητες του νερού. Αρκετοί γιατροί και επιστήμονες αναφέρονται στο νερό από διαφορετικές οπτικές γωνίες και οι παρατηρήσεις τους μας δίνουν ενδιαφέρουσες προοπτικές για το θέμα.

Το μεγαλύτερο λάθος στη βασική επιστήμη της ιατρικής είναι η σκέψη ότι το νερό είναι μια απλή ουσία που διαλύεται και μέσα στο οποίο κυκλοφορούν απλά  διάφορες ουσίες. Το νερό όμως δεν είναι μια απλή αδρανής ουσία.

Διαθέτει δύο κύριες και ζωοποιές ιδιότητες:
Η πρώτη ιδιότητά του είναι η διατήρηση της ζωής. Η δεύτερη – ακόμη πιο σημαντική – είναι ο ρόλος του νερού στις ζωτικές λειτουργίες του οργανισμού και στην ποιότητα ζωής.

Η σύγχρονη ιατρική αναγνωρίζει μόνο τις ζωτικές ιδιότητες του νερού. Για τον λόγο αυτό, η χρόνια υποκλινική αφυδάτωση είναι τελικά μια μη αναγνωρισμένη για τη ζωή απειλή που θα πρέπει όμως να κατανοηθεί και να αναγνωριστεί, έτσι ώστε να αναβαθμιστεί ο ρόλος του νερού σωστής ποιότητας στην υγεία.

Μπορεί το ανθρώπινο σώμα να ρυθμίσει την πρόσληψη νερού;

Ένα λάθος που γίνεται συχνά είναι η υπόθεση ότι το ανθρώπινο σώμα μπορεί να ρυθμίσει αποτελεσματικά την πρόσληψη νερού καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του ατόμου. Όμως, γνωρίζουμε ότι καθώς το σώμα και οι λειτουργίες του γερνάνε, χάνεται η αντίληψή μας για δίψα και έτσι δεν προσλαμβάνουμε επαρκή ποσότητα νερού. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα κύτταρα των ζωτικών οργάνων του σώματος να γίνονται σαν… σταφίδες και να μην μπορούν πλέον να υποστηρίξουν τη ζωή.

Essential Zone Water (EZW)

Τα τελευταία χρόνια, πληθώρα ερευνητών της κλασικής ιατρικής ερεύνησαν και κατέγραψαν τις ανακαλύψεις τους όσον αφορά στη δομή και τις ιδιότητες του νερού. Πρόσφατα ανακαλύφθηκε, πως η ειδικά δομημένη μορφή νερού, που ονομάστηκε  Essential Zone Water, είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το νερό που περιβάλλει ένα υγιές κύτταρο – το εξωκυττάριο υγρό – πρέπει να είναι αυτό το είδους νερό και πως όσο περισσότερο Essential Zone Water διαθέτει το σώμα, τόσο πιο υγιείς παραμένουμε.

Η δική μου ερμηνεία ως μοριακού βιολόγου είναι η εξής: Θεωρώ λογικό και πιστεύω ότι γι’ αυτό το θρεπτικό και ενεργοποιημένο ορθομοριακό νερό βελτιώνει σημαντικά την υγεία, διότι εκτός όλων των άλλων γνωστών ωφελημάτων που προκύπτουν όταν το πίνουμε, διαθέτει και πολλές άλλες που ήταν δεδομένες πριν κάποια χρόνια και που με την εξέλιξη και τη βιομηχανική επανάσταση χάθηκαν. Είναι «ζωντανό» νερό και πλούσιο σε απαραίτητα για τον οργανισμό ιχνοστοιχεία και μέταλλα, παρόμοιο με το καθαρό αρχέγονο νερό της βουνίσιας πηγής.

Πίνοντας ορθομοριακό νερό παρέχουμε στον οργανισμό μας την σωστή πρώτη ύλη για να παράξει το Essential Zone Water. Για το λόγο αυτό στη συνέχεια θα αναφερόμαστε αποκλειστικά στο Essential Zone Water – ορθομοριακό νερό και στα ωφελήματά του!