Η ιδέα

Η ιδέα για την δημιουργία του μοναδικού φίλτρου της κανάτας TENSA ξεκίνησε από τον Haru Naito, φυσιολόγο και προπονητή της ολυμπιακής ομάδας κολύμβησης της Ιαπωνίας.

Ο  Naito έψαχνε να βρει το καλύτερο νερό για τους αθλητές του, για να ενυδατώνονται σωστά και να είναι υγιής. Γοητευμένος από τις ιστορίες για την υγεία και τη ζωτικότητα ορισμένων λαών και ψάχνοντας να βρει που οφείλονταν αυτό ταξίδεψε σε διάφορες περιοχές του κόσμου, και έφτασε μέχρι τα βουνά του βόρειου Πακιστάν και τη φυλή Χούνζα. Ο Δαλάι Λάμα, που ήταν φίλος του, τον κατεύθυνε σε ορισμένες φυλές της περιοχής, οι οποίες φημίζονταν για την υγεία και τη μακροβιότητα τους και οι οποίοι έπιναν νερό συγκεκριμένης πηγής. Ο Naito, και ένας μεγάλος αριθμός επιστημόνων και ερευνητών, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ένα από τα μυστικά του «ευ ζην» της φυλής αυτής, αλλά και των άλλων, κρύβονταν στην ποιότητα του νερού που έπιναν οι άνθρωποι καθημερινά. Το νερό αυτό, με τις μοναδικές ιδιότητες που αποκτά περνώντας μέσα από συγκεκριμένα πετρώματα και με την καθαρότητα του, αναζωογονεί τα κύτταρα και χαρίζει ενέργεια και ευεξία.

Το 1984 πήγε στην Αμερική και εισήγαγε την μέθοδο που χρησιμοποιεί σήμερα η TENSA. Κατασκεύασε, δηλαδή, ένα φίλτρο νερού, το οποίο όχι μόνο καθαρίζει το νερό, αλλά το ενεργοποιεί και το εμπλουτίζει με πολύτιμα για τον οργανισμό ιχνοστοιχεία και ηλεκτρολύτες. Για να το επιτύχει αυτό, εκτός από ενεργοποιημένο φυτικό άνθρακα που προέρχεται από φλοιό βιολογικής καρύδας και ρητίνη ανταλλαγής ιόντων για τον καθαρισμό του νερού, χρησιμοποίησε και σπάνια πετρώματα για τον εμπλουτισμό του.  Με την μέθοδο αυτή το νερό της βρύσης μετατρέπεται σε νερό της καλύτερης βουνίσιας πηγής!

Ο Haru Naito δεν ήθελε απλώς να προσφέρει στους αθλητές του και στους ανθρώπους ένα καλό νερό. Ήθελε το καλύτερο νερό του κόσμου! Γι’ αυτό το λόγο τα πετρώματα που χρησιμοποιεί για τον εμπλουτισμό του δεν είναι απλώς μοναδικά, αλλά και σε απόλυτη συνέργεια μεταξύ τους.

Το Υπουργείο Υγείας της Ιαπωνίας έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τη μέθοδο αυτή και διενήργησε πολλές μελέτες. Η ίδια μέθοδος χρησιμοποιείται σήμερα σε πάνω από 100 κρατικά και ιδιωτικά νοσοκομεία της Ιαπωνίας!